Energetikai tanácsadás

Miért jó az energetikai tanácsadás?

Napjainkban egyre nagyobb a jelentősége – mindenki a pénztárcáján érzi – a rezsi alakulásának. Az energia árak jelentősen megnövekedtek, a háztartások kiadásainak jelentős részét az otthonuk energiafelhasználása teszi ki.
De nem csupán ez az egyetlen ok, amiért ennek a szolgáltatásnak az igénybe vétele hasznos lehet. Az ingatlanok felfűtéséhez szükséges energia ára ugyanis jelentős mértékben befolyásolhatja az adott ingatlan értékét is. Sok esetben derül ki a tanácsadás során, hogy a hőszigetelés hiányosságai vagy a nem megfelelő, korszerűtlen fűtésrendszer miatt magas a számla. Egy korszerű szigetelés, vagy egy fűtési rendszer korszerűsítés még a mai árak mellett is viszonylag gyorsan megtérül, hosszú távon pedig jelentős megtakarítás érhető el általa. Ez pedig azt jelenti, hogy jelentősen megnő az ingatlan értéke.

Szolgáltatásunkkal pontos képet adunk, hogy az adott ingatlan a jelenlegi állapotában milyen hőszigetelési, energetikai képességekkel rendelkezik, milyen esetleges kivitelezési hibái vannak. A tanácsadás során kitérünk arra is, hogy melyik szerkezeti elem milyen mértékű további hőszigeteléssel érheti el az ajánlott vagy esetleg a passzív minősítést. Természetesen a fűtési rendszer korszerűsítés is ebbe a körbe tartozik, amit mi magunk el is tudunk végezni.

energetikai tanácsadás - napelem felszerelése fűtéskorszerűsítés érdekében

Mit tartalmaz ez a szolgáltatásunk?

Az általunk végzett energetikai tanácsadások teljeskörűek. Az alábbiak szerint járunk el:

 • Előzetes egyeztetés után kiszállunk a felmérendő ingatlan helyszínére.
 • A helyszínen elvégezzük a következő vizsgálatokat energiahatékonysági szempontok alapján
  • felmérjük a tetőszerkezet, a nyílászárók, a födémek, a falazatok állapotát,
  • megvizsgáljuk a meglévő szigeteléseket,
  • ellenőrizzük a fűtési, és használati melegvízrendszert,
  • megvizsgáljuk a helyszínre szabott energiafelhasználási sajátosságokat
 • A helyi környezeti tényezők figyelembe vételével műszeres vizsgálatokat végzünk (hőkamera, belső páratartalom, belső hőmérséklet, stb.)
 • A helyszíni felmérés során átbeszéljük az esetleges – energiafelhasználással kapcsolatos – szociális kedvezményekre vonatkozó jogosultság lehetőségeit is.
 • Felmérjük azokat az igényeket, célokat, amelyek felmerülnek az egyeztetés során.
 • Amikor valamennyi szükséges információval rendelkezünk, elkészítjük az Energiahatékonysági Szakvéleményt, mely részletesen tartalmazza az általunk javasolt beruházásokat, azok becsült költségét és megtérülési idejét. Ezek alapján ügyfeleink döntési helyzetbe kerülnek, és kiválaszthatják a számukra ideális megoldást.

Természetesen nem csupán az eddig leírtakat végezzük el, igény esetén a fűtési rendszer korszerűsítését érintő feladatokat is elvégezzük.

energetikai tanácsadás, fűtéskorszerűsítés

Hőtechnikai számítás

Sok olyan ügyfél van, aki kifejezetten csak ezt kéri, mert csak az adott épülethatároló szerkezet hőátbocsátási tényezőjének pontos értékének meghatározására van szüksége. Ehhez az alábbi adatokra van szükségünk:

 • szerkezet rétegrend,
 • a szerkezet vastagsága cm-ben,
 • mikor épült az ingatlan

Energetikai tanúsítvány készítése

Ez pedig azért nagyon fontos, mert mind az új épületek használatbavételi engedélyéhez, mind pedig a használt ingatlanok adásvételéhez kötelező mellékelni az adott ingatlan Energetikai Tanúsítványát.

Amennyiben energetikai tanácsadásra van szüksége, úgy keressen minket, teljeskörűen elvégezzük, velünk biztosan megtalálja az optimális megoldást!