Gázkazán szerelés

A gázkazán szerelés sok szempontból fontos feladat

És itt most nem feltétlenül csak arról az esetről beszélünk, amikor a készülék meghibásodott, és javításra, esetleg cserére van szükség. Természetesen a gázkazán szerelés első olvasatra ezt jelenti szinte mindenki számára. Azonban itt az elején érdemes arra felhívni a figyelmet, hogy aki a kazánszerelés területén dolgozik, annak a gázkészülékek átvizsgálása is a feladatkörébe tartozik, természetesen igény esetén.
Az igény viszont nem csupán felmerül 2014. óta, de a gázkészülékek átvizsgálása kötelező is. A rendszeres éves karbantartás mindenképpen ajánlott, mi természetesen munkalappal és műszeres vizsgálattal igény esetén el is végezzük.
Külön szeretnénk felhívni mindenki figyelmét, aki úgynevezett “B” típusú, azaz kéményes készülékkel rendelkezik. Veszélyes lehet, és ebben az esetben különösen fontos a megfelelő szellőzés biztosítása és a rendszeres karbantartás.
Amennyiben új gázkészülék telepítése előtt áll, kérjük vegye fel a kapcsolatot a cégünkkel, hogy szakmai tanácsadással is tudjuk segíteni. Ez fontos, hiszen a készülék telepítése szigorú előírásoknak kell, hogy megfeleljen!
Új gázkazán szerelése esetén vállaljuk a teljes gáztervezést, engedélyeztetést ügyintézést is. És ebben az esetben nemcsak az egyszerűsített tervet, hiszen minden olyan végzettséggel, engedéllyel rendelkezünk, ami ehhez szükséges.

gázkazán szerelés - Szerviz Angyal

Ide tartozik a kazáncsere és a fűtési rendszer átmosás is

Tapasztalatból tudjuk, hogy működés közben még a legjobb minőségű új gázkazánok is rövid időn belül megsínylik a kazánba bejutó víz kezeletlenségét. A kondenzációs kazántechnológia pedig kifejezetten érzékeny a kazánvízben található szennyeződésekre.
Ha elmarad a szűrők beépítése, és a hidraulikus rendszerekben biológiai és kémiai elkoszolódás történik, az a kazánok működését és a gázkazán alkatrészeit rendkívül hátrányosan érintik. Következményként sajnos csökken a kazán élettartama, elvész a kazán gyártói garanciája, és ami anyagilag jelentős, hogy ki kell cserélni a drága kazán alkatrészeket. Sajnos olyan ez, mint az orvosi területen történő tüneti kezelés. A gázkészülékek meghibásodásának kiváltó okával sok esetben nem foglalkozik senki. Pedig az ok sokkal fontosabb, mint a tünet! A legtöbb kazán probléma megszűnne, ha a fűtési rendszer tisztítása még időben megtörténne. Arra kell figyelni, hogy a kazán hőcserélőinek elkoszolódását a kazánban keringő szennyezett fűtésközeg okozza, jelenlétének vannak jelei és ezek időben figyelmeztetnek. Ezek lehetnek például szokatlan hangok. Amennyiben bármilyen, az eddigi működéstől eltérő jelet tapasztal, keressen bennünket, kollégáink szakszerű tanácsokkal, és gyors hibajavítással állnak rendelkezésre.
És ami még nagyon fontos, hogy a vízkőtelenítést érdemes a nyári időszakban, egy előre eltervezett kazán karbantartás keretein belül elvégeztetni!

És végül nézzük, milyen gázkazán típusok javítását, szerelését vállaljuk:

 • Bosch
 • Immergas
 • Ariston
 • Vaillant
 • Unical
 • Saunier Duval
 • Westen
 • Baxi
 • ÉTI
 • Hőterm
 • Termomax
 • FÉG

Gázkonvektorok esetén pedig vállaljuk a FÉG, a Lampart és a Pelgrim típusok javítását, karbantartását, illetve új készülékek beszerelését és tanácsadást. Gázkészülékeknél (cirkó, kazán, tűzhely, vízmelegítő) csak garancián túli javítást tudunk végezni.

gázkazán szerelés Szerviz Angyal

BOSCH-Junkers márkaszerviz

hivatalos Bosch-Junkers márkaszerviz

Sokéves márkatapasztalattal tudunk segíteni Bosch kazán (Junkers kazán esetén is) szerelésében, cseréjében, karbantartásában, javításában.