Gázszerelés

Mit értünk gázszerelés alatt?

Gázszerelés alatt a gázszerelő által végzett gázkészülék-ellenőrző és gázkészülék-javító tevékenységet értjük. A gázszerelő a földgázellátásról szóló törvény szerint nemcsak csatlakozóvezetéket és felhasználói berendezéseket létesít, hanem azok biztonsági előírásoknak megfelelő működését, állapotát is rendszeresen ellenőrzi.
Röviden ennyi a hivatalos meghatározás. Az alábbiakban bemutatjuk, hogy konkrétan mi mit csinálunk, mit jelent a mi olvasatunkban a gázvezeték-szerelés, kevésbé tankönyvszagú megfogalmazásban.

gázszerelés - kazán konyhában

Az általunk nyújtott gázszerelési szolgáltatások:

  • gázkészülék beüzemelése, gázkészülék karbantartása, gázkészülék cseréje,
  • gázbojler beüzemelése, gázbojler karbantartása, gázbojler cseréje,
  • gázkonvektor beüzemelése, gázkonvektor karbantartása, gázkonvektor cseréje,
  • cirkó beüzemelése, cirkó karbantartása, cirkó cseréje,
  • gáztűzhely beüzemelése, gáztűzhely cseréje,
  • gázszivárgások megszüntetése,
  • gázórák cseréje teljeskörű ügyintézéssel, hitelesítéssel,
  • légtelenítés,
  • Flexicsövek helyett acélcsövek felszerelése, melyeket a Gázművek elfogad
gázszerelés - konvektor nappaliban

Miért bír nagy jelentőséggel a gázszerelés?

Itt érdemes mintegy figyelemfelhívásként megemlíteni, hogy tapasztalataink szerint a legtöbb háztartásban nem kap kellő figyelmet a szervizelés. Miért lehet ez nagy probléma? Nos, amennyiben a régi gázvezetékek és gázkészülékek, gázkazánok vizsgálata nem történik meg rendszeresen, előfordulhat, hogy a meghibásodott fűtőberendezések szivárgásnak indulnak, ami a rezsi- és szervizköltségek növekedéséhez vezethet. De ami ennél fontosabb, hogy a helytelenül működő gázkazán életveszélyes is lehet.
Egy gázszerelő munkájának igénybe vétele egyébként kellő odafigyeléssel évente legalább egy alkalommal kellene, hogy megtörténjen. A téli és nyári átállások során különösen indokolt, hogy egy gázszerelő átvizsgálja a teljes fűtőberendezést, hogy időben kiküszöbölje a fennálló és kialakuló problémákat.
Rendszeres karbantartással pedig növelhetjük a gázkészülék élettartamát, valamint csökkenthetjük a szervizköltségeket. A folyamatos szervizelés során a felmerülő problémák kezelése időben történhet meg, elkerülve ezáltal az összetettebb problémákat. A hibás gázkészülékek a szervizköltségeken kívül a rezsiköltségek emelkedését is eredményezheti.
Amennyiben az átvizsgálás során hibát találunk a gázkészülékben, akkor javaslatot teszünk a berendezés szervizelésére. A javítás kétféle módon történhet. Kisebb hibák esetén a berendezés kerül javításra, nagyobb problémák esetén azonban a gázkészülék, gázkazán csere is indokolt lehet. Vannak olyan esetek, amikor a gázvezeték cseréje is szükséges lehet. Ez már bonyolultabb feladat adminisztrációs és engedélyeztetési szempontból is. Ahogyan azt a gázkazán szerelés oldalunkon is említettük, cégünk valamennyi olyan engedéllyel, minősítéssel rendelkezik, ami ehhez szükséges.

gázszerelés Szerviz Angyal

És ha már említettük a gázvezeték cserét

Gázvezeték cserénél az első lépés az engedélyezett gázterv elkészítése, majd az engedélyek beszerzése után regisztrált és mesterlevéllel rendelkező szerelőnk elvégzi a megrendelt munkát.
Ez azért fontos, mert a gázszerelés területén szolgáltatást nyújtó cégek nem mindegyike alkalmas erre a feladatra. Ismét kiemeljük, hogy valamennyi jogosultságunk megvan erre is.
Ha pedig már az egyéb cégeket említettük, érdemes azt is megfontolni az engedélyek, szakképesítés során megnézni, hogy az adott árajánlat mögött milyen háttér van. Sajnos azt tapasztaljuk az ügyfeleink történeteiből, hogy sok esetben lényegesen olcsóbb ajánlatokat kapnak, de azok mögött nem minden esetben van megfelelő szakmai háttér.