Megbízható gázszerelő Budapest és környékén

Mindenki azt szeretné, hogy ingatlanában folyamatosan egyenletes meleg legyen. Amennyiben pedig fellép valamilyen hiba, akkor annak mielőbbi javítása a cél, a lehető legrövidebb idő alatt. Mint sok más területen, a fűtési rendszer hosszútávú működése érdekében is szükség van rendszeres karbantartásra. A fűtési szezon alatt egy meghibásodás nemcsak a hideg miatt kellemetlen, hanem a hirtelen fellépő magas javítási költség is nagy terhet jelenthet. Ráadásul a hiba elhárításának halogatása biztonsági kockázattal is járhat. A megnyugtató, biztonságos megoldáshoz nélkülözhetetlen egy profi, megbízható gázszerelő közreműködése.

Ha megbízható gázszerelő is segíthet, miért bízná a véletlenre?

Mindenki hallott már (jobb esetben csak hallotta, és nem átélte) olyan esetről, amikor a gázszerelő „szaki” a megbeszélt időpontban mindössze néhány kézi szerszámmal felszerelkezve jelent meg a helyszínen. Majd pár perc szerelgetést követően közölte a rossz hírt, miszerint a készüléket ki kell cserélni, nincs más megoldás. Aztán vagy sikerült megbeszélni a díjazást, vagy nem, de ez egy másik történet, az ilyen helyzetekről is könyveket lehetne írni.

megbízható gázszerelő - Szerviz Angyal
Ha egyszer nincs más? Vagy mégis?

Természetesen előfordulhat, hogy valóban a kazán cseréje szükséges, vagy az elöregedett konvektort kell újra cserélni, mert javíthatatlanná vált, vagy a javítási költség olyan magas, hogy jobb, gazdaságosabb megoldás a csere. Nagyon sok esetben viszont, megfelelő szakmai tudással, eszközökkel és nem utolsó sorban hozzáállással, a fűtésünkért felelős eszköz javítása is megoldható.

Munkatársaimmal abban tudunk Önnek segíteni, hogy ne kelljen azon gondolkodnia, vajon szakszerű végeredménye lett-e a fűtésszerelésnek, illetve ne legyen visszatérő kérdés, hogy tényleg szüksége volt-e erre az alkatrészre, vagy arra a szerelési műveletre. Mi a fűtési rendszer teljeskörű karbantartását és javítását elvégezzük, akár egy konvektor hőfokszabályzója mondott csődöt, vagy akár termosztát hiba jelentkezik. Ha a fűtési rendszer tisztító folyadékkal történő átmosása vált aktuálissá, akkor azt a feladatot is maradéktalanul oldjuk meg.

Évtizedes tapasztalattal rendelkezünk a fűtésszerelés és gázszerelés területén, és ez a szakmai múlt – a folyamatos képzések mellett – teszi lehetővé, hogy ügyfeleink mindig elégedetten gondoljanak ránk és munkánkra. Hivatalosan bejegyzett gázszerelők vagyunk (regisztrált gázszerelők), számunkra a minőségi munkavégzés alapvető fontosságú. Ezért a legújabb technológiákat és legkorszerűbb anyagokat használjuk, ezzel garantálva a megbízható és tartós megoldást.

Miért fontos a fűtési rendszer karbantartása?

A fűtési rendszer zavartalan működése nemcsak a komfortról szól, hanem a biztonságról és a gazdaságosságról is. Egy megfelelően karbantartott rendszer hosszabb élettartamot biztosít, kevesebb energiafelhasználással. A hatékonyabb energiafelhasználás pedig megtakarítást eredményez. Egy megbízható gázszerelő, fűtésszerelő együttműködésével biztos lehet benne, hogy a fűtésrendszer optimális állapotban üzemel, így minimalizálva a meghibásodások esélyét és az esetleges károkat, amivel elkerülhetők a nagyobb javítási költségek. Egy profi, megbízható gázszerelő nem kizárólag a problémákat oldja meg, hanem tanácsokat is ad, hogy hogyan tartsa fűtési rendszerét a lehető legjobb állapotban, ami hosszútávon segít a hatékony és gazdaságos működésben. Ilyen karbantartási művelet például a fűtési rendszerek légtelenítése is.

megbízható fűtésszerelő - mosolygó nő működő radiátor mellett
A jóleső meleg nem hiányozhat egy otthonból.

Önnél mikor történt utoljára radiátor légtelenítés?

Egy radiátoros fűtési rendszer megfelelő légtelenítése azért fontos, mert ha levegős, akkor nem lesz zavartalan a rendszerben a folyadék áramlása. Ennek eredményeként pedig a radiátorok nem fognak optimális hőmérsékleten működni, mert a víz, ami átadja a hőt, nem jut el a radiátorok egészébe. Tapintással is érezhető, hogy nem teljes mértékben melegszik át egy levegős radiátor, foltokban hideg marad. Ennek az az oka, hogy légzsák alakul ki, ami megakadályozza a víz optimális körforgását. Ennek folyamatos jelenléte pedig rozsdásodáshoz is vezethet, aminek komolyabb meghibásodás lehet a következménye. Amikor elkezd levegősödni a rendszer, akkora mértékű hőérzetkülönbség még nem tapasztalható, ami gyanakvásra adna okot, ezért célszerű a radiátorokat tapintással ellenőrizni, hogy időben meg tudjuk tenni a szükséges lépéseket. A légtelenítés folyamatát évente legalább egyszer, a fűtés megkezdése előtt érdemes elvégezni, vagy ha új radiátor beépítése történik, esetleg cseréljük valamelyik meglévő radiátort, akkor is javasoljuk.

havas tájon jegesmedve
Ha kihűl a lakás, akár egy nem várt vendég is betérhet.

Gázszerelő, fűtésszerelő végezze a légtelenítést, vagy házilag is megoldható?

Alapvetően ez a folyamat nem bonyolult, Ön is gyorsan és egyszerűen meg tudja oldani. A legtöbb esetben egy normál csavarhúzó is elég ehhez, főleg a modern radiátoroknál, azonban vannak olyan típusok, amikhez un. légtelenítő kulcs szükséges, ám szerencsére ez bármelyik barkácsboltban megtalálható. Ha tartósabbat szeretne, akkor célszerű rézből készült darabot vásárolni. Emellett szüksége lesz még egy jó nedvszívó rongyra, törölközőre, mert a radiátor ereszteni fogja a vizet. Továbbá, a folyamat közben a fűtésnek aktívnak kell lennie, a benne lévő víz meleg lesz, ezért óvatosan kell eljárni. Ha egy edényt tartunk a leeresztő szelephez a folyamat közben, hogy abban gyűjtsük a vizet, az segít elkerülni a sérüléseket, illetve ebben az esetben a földre is kevesebb víz jut, könnyebb a ronggyal felitatni.

Miután az előkészületekkel végzett, távfűtés esetén gondoskodjon arról, hogy a fűtés be legyen kapcsolva, ha saját kazánnal történik a fűtés, akkor az legyen aktív. Első lépésként a legmagasabban lévő radiátorral érdemes kezdeni, mert általában a légbuborékot ott fogjuk megtalálni, de a legjobb hatás elérése érdekében célszerű az összes radiátort ellenőrizni, szükség esetén légteleníteni. Ha nincs szintkülönbség, akkor tetszőlegesen válasszon ki egyet.

gázszerelő, fűtésszerelő - radiátor szelep, légtelenítés
Radiátor oldalán található leeresztő szelep.

Mint korábban szó volt róla, kézzel kitapintható, van-e hideg felület a radiátoron, tehát van-e légzsák, légbuborék az adott radiátorban. Ha igen, akkor tartsa az edényt a leeresztő szelep alá, ami a radiátor egyik oldalán található, alatta pedig a földön helyezze el a rongyot. Ezt követően a szelepet a csavarhúzó vagy légtelenítő kulcs segítségével csavarja el óvatosan az óramutató járásával ellentétes irányban. Nem kell nagyot tekerni, általában egy, esetleg két negyedfordulat elég a nyitáshoz. Amíg a levegő távozik, azt sziszegő hang fogja kísérni, amikor pedig már a víz kezd csöpögni belőle, az arra utal, hogy megszűnt a légbuborék. Ha végzett, akkor az óramutató járásával megegyező irányban tekerje vissza a radiátor leeresztő szelepét addig, amíg megfelelően szorosan illeszkedik a meneten, és már nem engedi ki a vizet. Fél óra, óra múlva érdemes a rendszert újra ellenőrizni, és ha még fennáll a levegősödés, akkor ismételje meg a radiátor légtelenítés folyamatát. Mivel víz is távozik a rendszerből, előfordulhat, hogy pótolni kell, hogy újra megfelelő legyen a nyomás.

Ha ezután is tapasztalható a jelenség, akkor kérje egy megbízható gázszerelő, fűtésszerelő segítségét, mert ez utalhat komolyabb problémára is. A fentiek alapján látható, hogy a radiátorok légtelenítése nem fog megoldani mindent, de vannak esetek, amikor csak erre van szükség.

Ha megnyugtató választ, megoldást szeretne, keressen valamely elérhetőségemen, és egyeztessünk a részletekről!